نمودار گانت در کارگاهِتو (قسمت اول)
موضوع این آموزش از مجموعه آموزشهای کارگاهِتو در خصوص مفهوم نمودار گانت یا گانت چارت و نحوه ترسیم آن است. گانت چارت؛ برای نخستین بار توسط Karol Adamiecki، اقتصاددان و مهندس لهستانی و Henry Gantt، مهندس مکانیک و مشاور مدیریتی آمریکایی به دنیا معرفی شده است.
عکس
گانت چارت یک ابزار کاربردی داخل مدیریت پروژه است که امکاناتی را فراهم میآورد تا برنامهها را تنظیم کنید، زمان بندی دقیقی در نظر بگیرید، پیشرفت پروژهها را کنترل کنید، هماهنگی تیم در شرایط دورکاری که امروزه بسیار حائز اهمیت است را انجام دهید و همچنین تخصیص منابع و توزیع وظایف را آسانتر کنید.
عکس
همانگونه که ملاحظه میفرمایید گانت چارت دارای دو محور افقی و عمودی میباشدکه محور افقی مربوط به انجام کار در بازه زمانی مشخص در پروژه با تقسیم وظایف صورت گرفته است و محور قائم عنوان اموراتی که باید انجام شود. نمودار به صورت نمودارهای میلهای نمایش داده میشود.
زمانیکه نمودار میلهای از یک بازه زمانی شروع میشود و به پایان می رسد در اصطلاح نقطه پایان که موعد انجام آن کار است در اصطلاح به مایل استون معروف است.
گانت چارت در واقع این امکان را فراهم میآورد تا به برخی سئوالات کلیدی در پروژه پاسخ دهید. به طور مثال: پروژه دقیقاً شامل چه بخشها و وظایفی است؟
هر کدام از این وظایف چه زمانی آغاز میشوند و چه زمانی پایان مییابند؟
چه بازه زمانی را برای هر فعالیت در نظر گرفتهاید؟
و کمک میکند تا به این دسته از سئوالات پاسخ دهید.
عکس
مزایای نمودار گانت:
1-یکی از مهم ترین مزیتها این است که چون این نمودار بصری است در مدیریت پروژه کمک میکند تا در یک نگاه تمام مراحل و عملیات را به همراه سطح پیشرفت هر کدام تجسم کنید. داشتن تصویر کلی از پروژه بسیار آسانتر و سادهتر از توضیحات طولانی است. علاوه بر تسریع درک از پروژه به نوعی صرفه جویی در زمان و شناسایی اقدامات مناسب را به همراه دارد.
2-ابزار ارتباطی بسیار خوبی تلقی میشود چون با توجه به برخی از کارها که در پروژه به هم وابسته هستند. گانت چارت این امکان را فرهم میآورد تا زمان مناسب شروع کار را پیش بینی کنید و از هدر رفتن بودجه و زمان جلوگیری میکند.
3-میتوانید یک برنامه واقع بینانه تعریف کنید. برنامه ویزی در مدیریت پروژه یکی از ارکان اصلی و مهم است و نمودار گانت به طور کامل ساختار وظایف و زمان تحقق آنها را مشخص میکند.
4- آخرین مزیت؛ سازماندهی افکار و تصورات خود میباشد: یکی از چالشهای اصلی هر پروژهای این است که فعالیتها از کجا شروع و با چه ترتیبی انجام شوند. گانت چارت با شناسایی فعالیتها، مشخص کردن ترتیب اجرا و مدت زمان مورد نیاز هر کدام از فعالیتها سازماندهی و افزایش کارایی پروژه را به همراه دارد.
عکس
مراحل رسم نمودار گانت چارنت:
فهرست فعالیتها: قدم اول ایجاد فهرستی از فعالیتهاست که باید با رعایت توالی لازم و الویتها انجام شوند.
تخمین منابع: باید قبل از تخمین مدت زمان پروژه مشخص کنید منابعی مثل نیروی کار، مواد و تجهیزات از چه روشهایی تأمین میشوند.
برآورد زمان: زمان در گانت چارت به معنی مدتی بین شروع و پایان فعالیت است.
در نهایت با استفاده از دادهها نمودار گانت ترسیم میشود.
نظرات کاربران