نمودار گانت در کارگاهِتو (قسمت دوم)
در این قسمت از مجموعه آموزشهای پلتفرم کارگاهِ تو به نحوه استفاده از نمودار گانت میپردازیم.
عکس
مشابه قسمتهای قبلی ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
عکس
از لیست سمت راست صفحه قسمت ساختار شکست (گانت) را انتخاب کنیدکه شامل 2 زیر مجموعه نمودار گانت و نمایش جدولی ساختارهاست.
عکس
نمودار گانت: این قسمت امکاناتی را در اختیار شما قرار میدهد.
1-:edit expenses در واقع لیستی از هزینهها را برای آن پروژه در اختیار شما قرار میدهد.
عکس
چنانچه مایل باشید آیتم خاصی را به این لیست اضافه کنید کافیست روی دکمه + کلیک کنید و در ردیفی که ایجاد میشود اسم آیتم مد نظر را چه به زبان فارسی چه انگلیسی وارد کنید و در آخر گزینه ذخیره را انتخاب کنید تا لیست به طریقی که مد نظر است ثبت شود.
عکس
2- امکان نمایش رنگی یا سیاه سفید نمودارهای میلهای: با کلیک بر این گزینه نمودارها به حالت رنگی یا سیاه و سفید تغییر حالت میدهند.
عکس
3- FULLSCREEN: حالت تمام صفحه را به نمایش در میآورد.
عکس
4- تنظیمات چپ چین، وسط چین و راست چین: معین میکند که نمودارهای میلهای هر کدام چقدر از صفحه را به خود اختصاص دهند. مثلاً: در حالت چپ چین کل لیست آیتمها صفحه را پوشش خواهد داد و نمودار میلهای دیگر در این صفحه جایی نخواهد داشت و اگر حالت وسط چین را انتخاب کنید میتوانید حالت تعادلی از هر دو قسمت را داشته باشید و چنانچه حالت راست چین را انتخاب کنید تنها نمودارهای میلهای را به نمایش در خواهد آورد بنابراین حالت ایدهآل حالت وسط چین است تا هر دو قسمت به طور هم زمان کنترل شود.
5- CRITICAL-PATH : بخش حائز اهمیت CRITICAL-PATH یا مسیر بحرانی است که الگوریتمی برای زمانبندی یک سری از فعالیتهای پروژه است در واقع مفهوم مسیر بحرانی به این صورت است که اگر مدت زمان اجرای یک سری از کارها در پروژه به تعویق افتند بر روی زمان کل پروژه تأثیر مستقیم دارند و زمان کل را به تعویق میاندازند. به عنوان مثال؛ اگر بخواهید نقاشی طبقات معینی از ساختمان را انجام دهید مثل نقاشی دیوارها باید اول عملیات گچ کاری خاتمه پیدا کرده باشد حال اگر بنا به هر دلیلی گچ کاری به تعویق انجامد نقاشی طبقات هم با تأخیر مواجه خواهد شد و تأثیر مستقیم بر تأخیر موعد اتمام پروژه خواهد داشت. این امکان در پلتفرم کارگاهِ تو در نظر گرفته شده است که با انتخاب گزینه CRITICAL-PATH مسیر بحرانی پروژه خود را بدانید.
عکس
با انتخاب گزینه CRITICAL-PATH این مسیرها را برای شما ترسیم میکند.
6- Print: امکان پرینت نمودار گانت فراهم میآید.
عکس
یک بار روی گزینه Print کلیک کنید و ملاحظه میکنید کل آیتمهای موجود را به همراه نمودار میلهای آنها آماده پرینت میکند با انتخاب دکمه Print روند انجام میشود.
عکس
7- Zoom out و Zoom in : بزرگ نمایی و یا کوچک نمایی نمودارهای میله ای یا قسمتهای دیگر را انجام میدهد.
عکس
8- COLLAPSE-ALL: اگر برای هر کدام از آیتمها زیر مجموعههایی را تعریف کرده و بخواهید بنا به هر دلیلی به این زیرمجموعهها دسترسی داشته باشید و یا به جهت جلوگیری از شلوغی این لیست موقتاً آنها را مشاهده کنید علاوه بر استفاده از آیکون + میتوانید ردیف مورد نظر را انتخاب و با استفاده از گزینه COLLAPSE-ALL کل زیر مجموعههای آن بخش را غیر فعال کنید و دیگر زیرمجموعهها نمایش داده نمیشوند.
عکس
9-XPAND-ALL: اگر بخواهید مجدد زیرمجموعهها را مشاهده کنید ردیف مورد نظر را انتخاب واین گزینه را کلیک کنید مجدد زیرمجموعهها به نمایش در میآیند.
10- Elimina : این گزینه برای حذف یکی از ردیفهای مد نظر میباشد.
عکس
11- گزینه move down : زمان جابجایی هر کدام از آیتمها که در این حالت آیتم مد نظر یک خانه به پایین میرود.
12- گزینه move up : این گزینه آیتم مورد نظر را در لیست به بالا جا به جا میکند.
البته حالت کلی جا به جا میشود و اگر دارای زیر مجموعههایی باشد بین زیر مجموعهها حرکت نمیکند مگر اینکه هر کدام از زیرمجموعهها را اول از حالت زیر مجموعه خارج کنید که هم تراز شوند و بعد جا به جایی را انجام دهید.
عکس
13-گزینههای indent task و un-indent task: برای تعریف زیر مجموعه از این گزینهها استفاده کنید.
عکس
به طور مثال؛ اجرای وال پست طبقه دوم زیرمجموعه اجرای وال پست طبقه اول است یعنی اجرای وال پست طبقه دوم زیر مجموعه آیتم بالایی خود در نظر گرفته شده برای تغییر حالت روی اجرای وال پست طبقه دوم کلیک کنید و گزینه un-indent task را انتخاب کنید آیتم کمی به سمت چپ حرکت میکند و دیگر زیر مجموعه قسمت بالای خود قرار ندارد و چون مقداری به سمت چپ منتقل شد کل قسمتهای پایینی این بار زیر مجموعه قسمتی که به سمت چپ منتقل کردیم شده است.
گزینه indent task برعکس عملیات قبلی عمل میکند و با انتخاب این گزینه آیتم مجدد به حالت زیر مجموعه تغییر وضعیت میدهد.
عکس
14- گزینه redo و گزینه undo : زمانی عملیاتی را در نمودار گانت انجام دادید که بنا به دلایلی باید به حالت قبل یا بعد برگردانید از این دو گزینه استفاده کنید. با گزینه undo به عملیات قبل برمیگردید و هر چند بار که آن را انتخاب کنید به همان طریق به عملیاتهای قبلی بازمیگردید.
عکس
15- گزینه insert above و گزینه insert below : اگر بخواهید آیتم جدیدی را بین آیتمهای تعریف شده اضافه کنید از این گزینهها استفاده کنید.
عکس
به عنوان مثال: می خواهید بین آیتم 8 و 9 مورد جدیدی را تعریف کنید روی مورد 8 کلیک و یک بار گزینه insert below را انتخاب کنید آیتمی را به زیر فصل شماره 8 اضافه میکند که نام، تاریخ و …. را تنظیم کنید.
عکس
برای افزودن آیتم به قسمت بالای فصل شماره 8 گزینه insert above را انتخاب کنید تا آیتم جدید را در قسمت بالا ایجاد کند.
با این روش راحتتر میتوانید آیتمها را در بین ردیفها اضافه کنید و نیاز نباشد به ابتدا یا انتهای کل لیست آیتمی را منتقل کنید و سپس با استفاده از move up یا move down به صوررت یک به یک جای آیتمها را عوض کنید که در زمان نیز صرفه جویی میشود.
16- گزینه پاک کردن: با انتخاب این دکمه کل دیتاهای موجود داخل نمودار گانت پاک شده و از بین میروند.
عکس
17-بارگذاری: از قسمت Browse فایل مد نظر را بارگذاری کنید. فایل بارگذاری شده حتما باید با فرمت json باشد اگر فایلی با فرمت json را از قبل در پروژه خود بر روی کامپیوتر ذخیره کرده باشید میتوانید اقدام به بارگذاری و استفاده از اطلاعات آن کنید همچنین اگر گزینه دریافت اطلاعات پروژه را بزنید اطلاعات موجود در نمودار گانت کارگاهِ تو را با فرمت فایل json روی کامپیوتر ذخیره می کند.
عکس
ذخیره در کارتابل: زمانیکه عملیاتهای ویرایش و یا هرگونه کم و زیاد کردن آیتمها را داخل نمودار گانت انجام دادید با انتخاب گزینه “ذخیره در کار تابل” کلیه عملیات ذخیره میشوند.
بازگشت به پنل: با انتخاب این گزینه به صفحه حساب کاربری خود منتقل میشوید.
نظرات کاربران